top of page

Ma 23 sept en ma 14 okt 2024

|

Amersfoort

Coaching met behulp van de Chinese vijf elementen

Tweedaagse workshop voor coaches, counselors en therapeuten ter kennismaking met het Taoïstiche vijf elementenmodel (Wu Xing). Werk je graag lichaamsgericht en holistisch, dan is de Wu Xing een heuse schatkamer die je helpt sneller tot de kern te komen en 'het hele plaatje' te zien.

Coaching met behulp van de Chinese vijf elementen
Coaching met behulp van de Chinese vijf elementen

Tijd en locatie

Ma 23 sept en ma 14 okt 2024

Amersfoort, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort, Nederland

Gasten

Over het evenement

Tijdens deze workshop maak je kennis met het Taoïstiche vijf elementenmodel (Wu Xing).  De Wu Xing is een krachtig tool om bij de diagnostiek en begeleiding van cliënten sneller tot de kern te komen en ‘het hele plaatje’ te gaan zien. 

De Chinese filosofie ziet onze emoties en ons gedrag als een expressie van de bewegingen van Qi (energie). In die bewegingen zijn patronen te herkennen als het samenspel tussen de vijf elementen. Deze patronen kunnen zowel coach als cliënt helpen om te begrijpen waarom bepaalde emoties steeds opnieuw worden ervaren of andere juist niet. Het kan ook verklaren waarom het maar niet lukt gedrag te veranderen, of hoe lichamelijke verschijnselen samenhangen met psychosociale problematiek. De beweging van Qi komt tot uitdrukking in ieder aspect van ons zijn, zoals onze gedragingen, percepties van het leven, onze houding en bewegingsstijl, lichaamsvorm, ademhaling, stem, oogopslag en gelaatskleur. Deze workshop helpt je de tekens te lezen in hun samenhang aan de hand van de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. 

Moderne psychosociale modellen, zoals met name de transactionele analyse, zijn uitstekend in te passen in het 2500 jaar oude model. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een verrassend en verdiepend inzicht in de relatie tussen de drie egoposities. 

Wil je werkelijk holistisch en lichaamsgericht coachen dan is de Chinese filosofie een schatkamer die tijdens deze workshop met veel enthousiasme voor je ontsloten zal worden.

Data: 

  • Maandagen 23 september en 14 oktober 2024

Kosten:

  • € 325,- (ex btw) inclusief koffie en thee
  • Lunch is nabij verkrijgbaar, of zelf mee te nemen.

Deelname:

Bevestig je deelname door een aanbetaling te doen van € 50,-  tnv HorusConsult NL 14 TRIO 0254 8475 95 onder vermelding van je [naam] en 'Coaching Daodynamica'.

Trainers:

  • Willem Pinksterboer
  • Sander van Hesteren

Deel dit evenement

bottom of page