top of page

DOCENTEN

DaoDynamica is een initiatief van Willem Pinksterboer en Sander van Hesteren. De vriendschap tussen Willem en Sander is East meets West in de praktijk. Vanuit hun volstrekt verschillende invalshoeken versterken ze elkaars nieuwsgierigheid, hun fascinatie voor het leven en hun liefde voor mens en natuur. In hun lessen nemen ze je mee op hun voortdurende zoektocht en wordt je deelgenoot van hun enthousiasmse.

Willem Pinksterboer

Acupuncturist
Qi-Counselor

Docent
Supervisor

Na zijn studie fysiotherapie maakte Willem Pinksterboer (1966) al snel de overstap naar de Chinese geneeskunde. Met twintig jaar ervaring is hij inmiddels een zeer ervaren therapeut. Na zijn studie acupunctuur studeerde hij Chinese kruidengeneeskunde bij Ted Kaptchuck, prominent onderzoeker aan de Harvard University. Later specialiseerde hij zich in de subtiele Japanse Toyohari-acupunctuur. Willem werkte lang in het door hem opgerichte gezondheidscentrum in zijn geboorteplaats Beverwijk, maar in 2017 besloot hij de overstap te maken en werd hij eigenaar van Acupunctuur Haarlem.

Sinds 2007 is Willem als docent betrokken bij acupunctuuropleiding TCMA, waar hij met veel plezier lesgeeft aan zowel beginnende studenten van de basisopleiding acupunctuur als aan collega-acupuncturisten tijdens nascholingen. Hij deelt zijn enorme passie voor de oosterse filosofie tijdens de lezingen die hij geeft en in de blogs en artikelen die hij regelmatig publiceert.
 

In de loop der jaren ontwikkelde Willem ‘Qi-counseling’, een uniek behandelconcept waarin behandelaar en patiënt samenwerken om de weg naar genezing te vinden. Tijdens die behandelingen gebruikt hij zijn kennis over de Chinese geneeskunde en de oosterse filosofie niet alleen om de juiste diagnose te stellen en een goede acupuntuurbehandeling te geven. Hij deelt die kennis ook om de patiënt te inspireren en haar (/hem/hen) te leren hoe zij zelf haar gezondheid kan herstellen. Op deze pagina vind je meer informatie over Qi counseling.

Sander van Hesteren, docent van de coachopleiding daodynamisch counselen

Sander van Hesteren

Trainer Coach
Counselor 
Docent
Supervisor

Al tijdens zijn studie biologie was Sander van Hesteren (1971) druk met zijn persoonlijke ontwikkeling en 'werk aan zichzelf'. Die persoonlijke ervaring heeft hij aangevuld met een opleiding tot tri-energetisch counselor bij Rickie Moore en Henry Marshall (VS). Daarnaast behaalde hij een eerstegraads lesbevoegdheid (biologie) en volgde hij opleidingen op gebied van systemisch waarnemen in organisaties, fenomenologie en imaginatie. Hij werkt vanuit zijn bureau HorusConsult zowel op individuele basis als met teams, zowel binnen als buiten de werkcontext, in o.a. zorg en onderwijs. Hij heeft een jarenlange ervaring in het opleiden van coaches, als trainer bij de opleiding tot Master Coach bij Coach College De Baak sinds 2010. 

Sanders aanpak is procesgericht, eclectisch en holistisch. Hij gebruikt werkvormen die denken, voelen en willen aanspreken, oftewel geest, ziel en lichaam. Die vinden hun oorsprong o.a. in de TA, systemisch werk, dialogisch werk, theorie U, tri-energetica en lichaamsgericht werk. In het belang dat hij hecht aan acceptatie is zijn werkwijze herkenbaar Rogeriaans. Verandering en groei kunnen ontstaan als we verzet loslaten en erkennen wat er is. Dat is vaak spannend of soms (pijnlijk) confronterend.

Sander is tevens mede-eigenaar van True Circle, waarmee hij retraites organiseert naar de woestijn van Marokko, koud-zwem-reizen naar Wales, en workshops voor persoonlijke groei.

Klanten over een nascholing door Willem en Sander

"Jullie zijn beide fijne open docenten,
en voel me vrij om alles te zeggen. Alles is bespreekbaar"

bottom of page